Olimpia

Kétszeres magyar olimpiai bajnok után nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda

Ország

Polt Péter legfőbb ügyész a Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította Vári Attila, korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó ügyét, mivel sajtóhírek szerint az általa vezetett szakszövetség működése során átláthatatlanul költötte a pénzt.

Az Economx szerint a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) jelenlegi elnöke, Madaras Norbert megrendelte átvilágítási jelentés szerint a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila 2018 és 2022 közti elnöki időszakában a szövetség átláthatatlanul, szinte fék nélkül szórta a pénzt.

Madaras Norbert több mint fél évvel Vári Attila lemondása után beszélt arról, hogy a számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkájukat, illetve „felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről”, ezért döntöttek az átvilágítási jelentés elkészítéséről – összegzi a lap.

A Nemzeti Sport akkoriban arról írt, hogy a Vári Attila vezetése alatti utolsó évet a szövetség 487 millió forintos veszteséggel zárta

– fogalmazott Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) a Polt Péter legfőbb ügyésznek írt levelében.

A politikus arra volt kíváncsi, hogy a Legfőbb Ügyészség indít-e vizsgálatot a Magyar Vízilabda Szövetségnél a – Madaras Norbert jelenlegi elnök által megrendelt – Vári-korszakról készült átvilágítási jelentés alapján.

Polt Péter válaszában leszögezte, az írásbeli kérdést tartalmilag

feljelentésként értékeli, és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította.