Sarka Kata Floridában

280 millió forint támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től Sarka Kata milliárdos férje

Ország

Bezzeg az egyszerű, segítségre szoruló civil szervezeteknek nem sok jut az állami támogatásból, hiába is pályáznak.

A Szerencsejáték Zrt. támogatást nyújtó leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. rendszeresen nyújt támogatást. Májusban közel 665 millió forint kiosztásáról döntött, az összeg csaknem felét két nemrég alapított vállalkozás kapta.

A nyilvános közzétételei lista alapján a nettó 280 millión – nem tudni, milyen arányban – a milliárdos Bessenyei István vállalkozó két cége osztozik. Az Inani Production Kft. és az Inani Football Production Kft. a szponzorpénzek május 8-i odaítélésekor mindössze 11, illetve 1,5 hónapja létezett – írja a hvg. A lap úgy véli, Sarka Kata férjének filmgyártó és produkciós cégei a Puskás Ferencről készülő filmsorozatra kaphattak állami támogatást, tavaly ugyanis nyertek már a sorozatra 90 millió forintot “forgatókönyv-fejlesztésre” is a Nemzeti Filmintézettől.

De nemcsak Sarka Kata férje járt jól: a zongoraművész Havasi Balázs többségi tulajdonú vállalkozása, a  Symphonic Concert Management Kft. 120 millió forintos támogatást kapott májusban a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től.

Ahogy Sarka Kata férje, az ő számára sem az első eset volt az állami támogatás. Bessenyei István egy másik cége, a Netrise Hungary Kft. 2023-ban és 2022-ben 40-40 milliót, 2019-ben pedig 35 milliót kapott a Szerencsejátéktól, amíg Havasi Balázs 2023-ban 100 millió forintot, 2022-ben és 2021-ben pedig 150-150 milliót.