Magyar Péter Tatabánya Turul étterem

Magyar Péter: a Fidesz hazudott a saját választóinak is

Ország

Szentkirályi Alexandra budapesti fideszes főpolgármesterjelölt visszaléptetésével kapcsolatban mondta el véleményét Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, EP-listavezetője.

Mint írja, bebizonyosodott, hogy a Fidesz a saját választóinak is hazudik, ott veri át őket, ahol tudja. Ahogy az is kiderült ismét, hogy a Fidesz a nőket csak eldobható eszköznek tekinti a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében.

Majd sorolja, mit ígér pártja, ha bekerül a fővárosi közgyűlésbe:

– egy gyalogos híd megépítése;
– a dunai menetrendszerinti hajózás újraindítása, fejlesztése;
– a Duna-part bevonása a budapestiek életébe szabadidős és hétköznapi célokra egyaránt;
– a közlekedés biztonság és a mobilitás valódi fejlesztése, a már meglévő biciklisávok biztonságossá tétele;
– kiemelten fontos célunk az iskolák környezetének, előterének, illetve az oda vezető útvonalak biztonságossá tétele, hogy minél többek számára legyen reálisan választható opció az aktív közlekedés (gyalog, kerékpár, roller).
– a teljes tömegközlekedési hálózat akadálymentessé tétele;
– a parkolási bevételek elosztásának újra szabályozása, jelenleg a Főváros és a kerületek között oszlik meg a feladat, a bevételek egy része mintha „felszívódna”.
– kerékpárutak: a politikusoknak nem feladata, hogy megmondják, hova kell kerékpársáv vagy kerékpárút, vagy hogy hogyan kell egy csomópontot vagy épp a Nagykörutat kialakítani. Egy politikusnak víziót és célokat kell képviselnie: milyen legyen a város 5-10 év múlva. A szakemberek feladata a megfogalmazott célokat szolgáló megoldások meghatározása.
– Lánchíd: Olyan megoldást kell találni a Lánchíd és a teljes kapcsolódó közlekedési tengely megoldására, amely egy észszerű egyensúlyt alakít ki, ennek elsődleges eleme olyan intézkedések kidolgozása, amely a hídon gépjárművel átkelni kívánók számát olyan szinten tartja, hogy amellett mind a kerékpáros, mind a buszközlekedés is biztonságos és folyamatos tud lenni. Ennek a megoldásnak a kialakítása a feladat;
– fővárosi (és országos) bérlakás építési program indítása;
– a közbiztonság javítása;
– a város éjszakai életének rendezése (éjszakai metró, éjszakai polgármester, egységes szabályozás a vendéglátó és szórakozóhelyek kapcsán);
– a külső kerületek kapcsán az átmenő forgalom, a zaj- és légszennyezés csökkentése;
– a városi zöldterületek valódi növelése és minőségi szabadidős, rekreációs területek kialakítása város szerte;
– a belső kerületekben egységes szabályozás a köztisztaság, a közbiztonság, a parkolás és a vendéglátóhelyek kapcsán.