Magyar Péter Tatabánya Turul étterem

Felmérték, mely pártokat gyengítheti Magyar Péter mozgalma a választók szerint

Ország

Az elmúlt hónapok kiemelten fontos közéleti eseményeinek megítélését mérte fel a Medián a 444 megbízásából.


Az országos reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége (51 százaléka) szerint Magyar Péter fellépése inkább az ellenzéket gyengíti, de a rendszerre nem jelent komoly fenyegetést.

“Vannak, akik szerint Magyar Péter sikere komolyan gyengíti Orbán Viktor és a Fidesz uralmát, mások szerint Magyar Péter fellépése csak a korábbi ellenzéki pártokat gyengíti, de az Orbán-rendszerre nem jelent komoly fenyegetést. Ön melyik állásponttal ért inkább egyet?”

– hangzott a kérdés, a válaszok pedig így alakultak:

A válaszadók 51 százaléka volt azon az állásponton, hogy csak a korábbi ellenzéki pártokat gyengíti.

39 százalék mondta azt, hogy gyengíti a Fidesz uralmát.

10 százalék nem tudja.

A válaszokat a pártszimpátiai is befolyásolta. A fideszeseknek csak 9 százaléka gondolja úgy, hogy pártjukat is gyengíti Magyar Péter fellépése, 85 százalék viszont azt mondja, hogy a korábbi ellenzéknek árt.

A Tisza-szavazóknak viszont 79 százaléka mondja azt, hogy a Fidesz uralmát gyengíti Magyar Péter, és 16 százalék gondolja azt, hogy csak az ellenzéket.

A többi ellenzéki párt szavazóinak 43 százalék mondja azt, hogy Magyar Péter a Fideszt gyengíti, 49 százalékuk szerint pedig éppen a korábbi ellenzéket: vagyis éppen az ő pártjaikat.

Magyar Péter Debrecenben:

“Hallod-e, te Kósa Lajos? Vagy ahogy itt ismernek, Mr. 20 százalék…” Kiröhögték Debrecen főfideszesét a vasárnapi tüntetésen