Magyar Péter telexes interjúja

Magyar Péter: 24 százalékon állunk, Orbán varázsának vége

Ország

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke volt az első vendége a Telex választási műsorának, ahol arról beszélt, hogy látott olyan közvélemény-kutatást, amely szerint a biztos választók között már 24 százalékon áll formációja, a Tisza Párt.

Azt is elmondta, ha egy képviselőt juttatnak az Európai Parlamentbe, már azt is sikerként éli majd meg, de azt sem tartja kizártnak, hogy 5-7 mandátumot szereznek.

Bár elmondása szerint nem híve a taktikai szavazásoknak, de aki az ötszázalékos küszöb alatti pártokra adja le a voksát, az Magyar Péter szerint a Fideszt fogja támogatni a kompenzációs listán.

Magyar úgy látja, hogy a Fidesz több százezer szavazót veszített, és a kormánypárt továbbra is lejtőn van, de azt ő sem hiszi, hogy hirtelen húszszázalékos párttá válik, ugyanakkor megjegyezte, hogy még bármi történhet a választásokig.

Úgy fogalmazott: vége, Orbán Viktor varázstalanodott.

Magyar Péter beszélt még arról is, hogy szerinte mivel fenyegette meg őt burkoltan a kormányinfón Gulyás Gergely. Azt mondta, hogy majd valamilyen érzékeny információ kerülhet ki, “hogy például én loptam el a pénzt, amiből Mészáros Lőrinc jachtot vett, vagy én loptam el Simonka vagy Boldog helyett, és akkor összeomlik majd a népszerűségem”.