Hadházy Ákos Magyar Péterről

Hadházy Ákos kételkedik Magyar Péter hitelességében

Ország

Facebook-oldalán ismertette gondolatait – utoljára – Magyar Péterről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Mint fogalmaz, az elmúlt napok politikai mozgásai kétségessé tették, hogy belátható időn belül elérhető-e két alapvetően fontos cél: a tisztességes, valódi választások feltételeinek kivívása, illetve az egységes, megújult és hiteles ellenzéki erő létrejötte.

Hadházy szerint a március 15-én, komoly sajtótámogatással létrejött, sok érdeklődőt vonzó és kifejezetten sikeres rendezvény legfontosabb üzenete ugyanis az az ígéret volt, hogy a jelenlegi hatalom leváltható a következő választáson, még akkor is, ha a választások feltételei a jelenlegiek maradnak. Jól látszik, hogy van igény ilyen ígéretre, az okkal csalódott és kiábrándult ellenzéki közönség nagyon várja azt az embert, aki majd csodát tesz.

Sajnos azonban bárki, aki ilyet ígér – még ha őszintén teszi is, bízva a saját nagyszerűségében –, az vagy hatalmasat téved, vagy ha pedig tisztában van azzal hogy téved, és úgy mondja ezt, akkor sajnos hazudik

– írja.

Hadházy Ákos szerint az országos választást a jelenlegi körülmények közt megnyerni szinte lehetetlen.

Azt azonban be kell vallanom – írja -, számomra ez a csodavárás komoly dilemmát okoz: fel kell tennem a kérdést, hogy szabad-e folytatnom a politizálást. Egyedül ugyanis természetesen soha nem fogom tudni elérni az állami propaganda hirdetések leállítást, a fideszes álcivil szervezetek milliárdos támogatásának tiltását, az MTVA vezetőjének leváltását, a külföldön dolgozó sok százezer magyar szavazati jogának visszaadását.

Friss! Magyar Péter bement az ügyészségre tanúkihallgatásra, élőben közvetített

Úgy véli, a cél eléréséhez tömegek támogatása kellene, amit eddig nem tudott megszerezni. Ennek oka – a saját gyengeségei mellett – leginkább az a fals reménytelenség volt, hogy “ezekkel” szemben nem lehet eredményt elérni. Most azonban felcsillant az a fals remény is, hogy a kormányváltáshoz nem kell tenni semmit, csak várni a következő választásokat és bízni az új vezércsillagban.

A következő időszak legfontosabb kérdése lesz számomra, hogy maradt-e az én álláspontomnak bármilyen támogatottsága az ellenzéki szavazók között, vagy a hamis reménytelenséget felváltja a hamis remény: nem kell küzdeni a tisztességes választásokért, így is győzni fogunk

– írja Hadházy Ákos, aki szerint

Magyar Péterre nem igaz, hogy kétséget kizáróan hiteles lenne.

„Magyar Péter egyike volt azoknak az – általam nem kedvelt – embereknek, akik a rendszertől nulla munkáért horribilis pénzeket bezsebelve nézték némán a demokrácia leépítését” – állítja, és emlékeztet Magyar Péter Diákhitel Központnál és az MBH Bankban betöltött korábbi pozícióira.

Magyar Péter Hadházy szerint „a HVG cikkre adott meglepően arrogáns válasza alapján nem tudja, mi a különbség a szabad sajtó és a propaganda között”.

„Száradjon le a kezem, ha Orbán után még egyszer akár hittel, akár »befogott orral« olyan emberre szavazok, aki egyrészt életében nem tett le még semmi komolyat az asztalra a politikán kívül, másrészt azt kéri, hogy felejtsem el neki, mit mondott vagy mit tett korábban” – mondja a videó végén Hadházy Ákos.