Magyar Péter

Márki-Zay Péter támogatja Magyar Pétert

Ország

A hódmezővásárhelyi polgármester, egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint mindenki joggal tarthat Magyar Pétertől, a Fidesz és az ellenzék egyaránt.

Erről közösségi oldalán közzétett “Hajrá, Magyar Péter!” című bejegyzésében írt Márki-Zay Péter, akit egyáltalán nem zavar, hogy Magyar Péter is gyakran azokat a gondolatokat fogalmazza meg és azokat a kifejezéseket használja, amiket ő is korábban (két ciklusos miniszterelnökség, azeri baltás gyilkos kiadatása, azért a víz az úr…), nincs benne irigység, mert neki nem az a fontos, hogy ő váltsa le Orbán Viktor rendszerét, hanem csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb.

Szerinte erre alkalmas lehet Magyar Péter, akiben sok magyar az új messiást látja. Márki-Zay szerint persze nem az, ahogyan ő sem volt az és más sem lesz az. Nem is ért vele mindenben egyet, ettől függetlenül támogatja őt és szeretné, ha minden becsületes ember minél előbb otthagyná a Fideszt.

Látványos fotó: ennyien voltak Magyar Péter március 15-ei rendezvényén. De mi volt a többi helyszínen?

Nem kell mindenben egyetérteni, nem kell szeretni egymást, csak a saját jól felfogott érdekünkben megteremteni a demokratikus változás lehetőségét. Egy vértelen forradalomra van szükség, demokratikus rendszerváltásra: elszámoltatásra, sajtószabadságra, szabad választásokra

– írja Márki-Zay Péter, aki szerint onnantól kezdve pedig már mindenki a saját eszméit képviselheti, addig azonban csak egy ideológia kell, hogy számítson, a szabadság.

Magyar Péter pedig ebben a szövetségesünk: hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége (a legbelső körből érkezik!) alkalmassá teszik arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását

– véli Márki-Zay Péter, aki minden támogatását felajánlotta neki ehhez.