Magyar Péter

Magyar Péter: mindig is Fidesz-szavazó voltam

Ország

Friss Facebook-bejegyzésében azt taglalja Magyar Péter, Varga Judit exférje, hogy vajon tényleg áruló-e. A rövid válasz: nem.

Emlékezetes, Magyar Péter bő egy hete alaposan kitálalt a Partizánban, mert úgy érzi, nagyon rossz irányba indult el a Fidesz. Magyar elsősorban Rogán Antal kártékonyságát hangsúlyozta, de azóta többször beleállt Orbán Viktorba is.

Azt írja, gyermekkora óta érdekli a közélet. 7 éves korában ott volt a dunai vízlépcső elleni tüntetésen, majd Nagy Imre újratemetésén, 12 évesen hosszú órákig állt sorba a családjával Antall József ravatalánál, pedig a szülei Fidesz-szavazók voltak. 2006-ban a rendőri túlkapások egyik sérültjét képviselte, és két igaztalanul megvádolt barátját mentette meg friss ügyvédjelöltként a börtöntől.

Rogán letiltotta volna a kórháznak szánt adományt, és a kárpátaljai menekülteknek nyújtott segítség miatt is kiakadt – Magyar Péter újabb kemény sztorijai

Nagyapjával, Mádl Dalmával, Fábry Sándorral és sok neves ügyvéddel akkoriban létrehozta a “Ne Féljetek!” Alapítványt, aminek célja a sérültek megsegítése volt. Gulyás Gergellyel hónapokig küzdött a Kossuth téri kordonok elbontásáért. 8 évig volt a kormány diplomatája, vezetett állami céget és viselt vezető pozíciókat.

“Mindig is Fidesz szavazó voltam. Mindig is a polgári Magyarországért szerettem volna dolgozni. Egy olyan országért, amiről Márai Sándor ír. Nem gazdagodtunk meg, tisztességes színvonalon neveljük a gyerekeinket. Mindig is kritikus voltam befelé a rendszer hibái miatt, nem tudtam elfogadni a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat, a visszaéléseket, a szakmai döntéseket felülíró politikai szándékot, a hatalomgyár totális kiépítését és a magyarok egymás ellen uszítását. Sajnos be kellett lássam, hogy ez a rendszer semmilyen kritikát nem tűr meg”

– írja Magyar Péter, aki hisz abban, hogy a magát polgári oldalnak nevező politikai tömb eminens érdeke a korrekció és a megtisztulás. Szükségét érzi egy fedhetetlen, középen álló politikai erőnek, amely képes ellenőrizni és korlátozni a mindenkori hatalom túlkapásait.

“Hiszem, hogy a magyar társadalom jelentős részében – politikai hovatartozástól függetlenül – megérett az igény a változásra, a tisztességes kommunikációra, egymás tiszteletére és egymás magyarságának tiszteletben tartására”

– fogalmaz Varga Judit volt férje.

Magyar Péter Facebook-posztja elején feltett kérdésére: “áruló vagyok-e?” az alábbi választ adja:

“Áruló volt-e von Stauffenberg a Hitler elleni merényletnél, vagy Görgei Artúr a világosi fegyverletételnél, vagy Nagy Imre, aki hithű kommunistából lett a forradalom miniszterelnöke? Szerintem nem.”