Odakint most szörnyek járnak - Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címen szerveznek tüntetést február 16-án, 18 órától Budapesten, a Hősök terén.

Áldozatok a fókuszban, pénteken a Hősök terén

Ország

Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címen szerveznek tüntetést február 16-án, 18 órától Budapesten, a Hősök terén.  Magyarország legismertebb arcai, akik az online térben igen nagy követő táborral rendelkeznek, révén, hogy olyan tartalmakat gyártanak, amelyeknek hatása van a közéletre, úgy döntöttek, felemelik a hangjukat, és kiállnak az áldozatokért.

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk.  Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat. Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – áll a szervezők által létrehozott Facebook esemény leírásában.

Az eseményen beszédet mond:

Fancsikai Eszter (Nemekarokbeleszólni)
Osváth Zsolt (Zshow Time)
Pottyondy Edina
Szabó Márton (Jólvanezígy)
Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

Bejelentkezik: Baukó Attila, azaz Azahriah

Műsorvezető: Gulyás Márton.

A szervezők azt kérik: pártlogóval ellátott kellékeket – különösen zászlókat – senki ne vigyen magával.

Szervezők:

Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
Baukó Attila (Azahriah)
Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)
Gulyás Márton
Gyurkó Szilvia (gyermekjogi tanácsadó szakember)
Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
Pottyondy Edina
Osváth Zsolt (Zshowtime)
Szabó Márton (Jólvanezígy)
Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)