Vízkelety Mariann

Meghalt Vízkelety Mariann volt államtitkár, akinek neve a Schadl-ügyben is előkerült

Ország

Elhunyt Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület volt elnöke – tudatta a család hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: Vízkelety Mariann volt közigazgatási, igazságügyi államtitkár, miniszterelnöki biztos, több civil szervezet kuratóriumi tagja, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület volt elnöke 67 évesen, hosszan tartó súlyos betegség után vasárnap elhunyt.
Temetéséről később intézkednek – tették hozzá.

Szerepe a Völner-Schadl ügyben

Vízkelety neve többször is előkerült a Schadl-ügyben, a hvg.hu felidézi, Völner Pál ügyvédje indítványozta, hogy tanúként hallgassák meg, betegsége miatt azonban nem tudott megjelenni a bíróságon. Papp Gábor, Völner ügyvédje egyenesen azt kérte, Vízkelety hadd tegyen írásban vallomást az eredetileg 2023 novemberére tervezett szóbeli vallomása előtt, nehogy addigra „késő legyen”.

Az ügy vádirata szerint a Schadl Györgynek fizető végrehajtók kinevezésének gyakorlatával Vízkelety is tisztában volt, vádlott viszont ennek ellenére sem lett; az ügy 2021-es kirobbanásakor már nem volt az Igazságügyi Minisztériumban. Orbán Viktor miniszterelnök kérésére ugyanis az állami szervek elemzéséért felelős miniszterelnöki biztosként folytatta karrierét.