6 gyakori hiba, amit el kell kerülni a kert rendezésekor

Ország

Mindegy, hogy kertes házat vásárolt és elkezdi rendezni, vagy régi kertjét szeretné újrakövezni, fontos elkerülni a leggyakoribb hibákat. Az előre tervezés és a megfontolt tervezési stratégia segít elkerülni ezt a hat kerttervezési hibát, amivel évekig élvezheti varázslatos kinti birodalmát.

Az udvar tereprendezése során számos dolgot figyelembe kell venni. A kellemes megjelenést, a gyönyörű pázsit és virágok, a praktikus részletek, mint a kényelmes kerti padok vagy fotelok határozzák meg. Tekintse meg a kerttervezés leggyakoribb hibáit és azok elkerülésének módjait.

1. Rossz anyagot választ, amellyel burkolni szeretne

A kerttervezés egyik leggyakoribb hibája a burkolóanyagok rossz megválasztása. Alkalmasnak kell lenniük a lakóhelye szerinti terület éghajlati és időjárási viszonyaihoz. Egyes anyagok jól bírják a magas páratartalmat, míg mások gyorsan lebomlanak, ha olyan helyen élünk, ahol zord tél van.

Például, míg a beton tartós és megfizethető megoldás, a kezeletlen beton idővel megrepedhet, különösen, ha nagy táblákba öntik vagy rendszeres szélsőséges hőmérsékleti változásoknak vannak kitéve. A természetes kövek, például a mészkő és a homokkő jó választási lehetőséget jelentenek a kertben, de ezeket is hanyagolni kell, hogy elkerüljük az eróziót és az elszíneződést. A porcelán járólapok jó választás, amellett, hogy jól néznek ki, nem fakulnak ki a napon, és nem érinti őket a fagy.

2. A szivárgás hiánya

A másik legnagyobb hiba, amelyet el kell kerülni a kert kialakítása során, hogy az nem tartalmaz esővíz-elvezető rendszert. Megfelelő vízelvezetés nélkül az összegyűlt víz nem kívánt területekre, például kerti bútorokra vagy a házba folyik.

3. Költségvetés minimalizálása

A tereprendezés költségeinek alacsonyan tartása érdekében hozott áldozatok további hibákhoz vezethetnek. Példa erre az, amikor ahelyett, hogy szakembert venne fel valaki, saját maga próbálja meg burkolni a kertet. Ugyan a barkácsprojektek nagyszerűek a dekorációhoz és a tervezéshez, de ajánlatos, hogy az alapozást szakember végezze el.

4. Megfelelő karbantartás hiánya

Egyszerűen hangzik, de a kertészkedés egyik legnagyobb hibája az, hogy az emberek azt hiszik, hogy a munka kész van, elég néha felsöpörni. De az igazság az, hogy karban kell tartani ahhoz, hogy a legjobban nézzen ki. A rendszeres tisztítás elengedhetetlen az udvar karbantartásához és hosszú élettartamához. Sokan gyakran elhanyagolják kültéri terüket, és figyelmen kívül hagyják a port, leveleket és szennyeződéseket, amelyek felhalmozódhatnak, és idővel problémákat okozhatnak.

5. Rossz kerti bútor választása

A kerti bútor kiválasztása ugyanolyan kihívást jelent, mint a beltéri bútorok esetében. Győződjön meg róla és alaposan mérje fel a pontos helyet és méretet, mielőtt bútort keres, nehogy olyat válasszon, amely csak néhány centivel nagyobb a rendelkezésre álló helynél. Ne feledje azt sem, hogy elegendő helynek kell lennie a bútorok közötti szabad mozgáshoz. Mivel kültérről van szó arra is gondolni kell, hogy speciel ilyen anyagból készültet vásároljon.

6. Nem tervezi meg előre, hogy milyen növényei lesznek

A tereprendezésben megvan a kísértés, hogy a növényeket teljesen a végére hagyják. Viszont ez hiba, mivel ezek hatnak a legnagyobb mértékben a kert esztétikájára. Lehatárolhat és létrehozhat növényeket, fákat és virágokat tartalmazó területeket, színes jegyeket is vihet a tervezésbe, mindez meghatározza azt, hogy milyen méretű bútorokat és egyéb eszközöket kell majd vásárolnia. (x)