Indiai atléták Gödöllőn

Indiai atlétákat néztek “migránsnak” Gödöllőn, országos hisztéria lett belőle

Ország

Nem csak Hajdúszoboszlón és újabban Mikepércsen retteg a lakosság a külföldi vendégmunkásoktól. Kedden egy gödöllői anyuka keltett riadalmat egy zárt Facebook-csoportban.

A nő a Telex szerint azt írta, hogy két fiatal, nem magyarul beszélő férfi fotózgat a főtéri játszótéren, és nemcsak magukat, hanem sejtése szerint az anyukákat és a gyerekeket is fényképezik.

Az anyuka elmondása szerint másnap is kiment a játszótérre, ahol a két külföldi megint ott volt: hangosan köszöntek a kislányának, integettek, és le is fotózták őket. “Ekkor rájuk üvöltöttem, hogy HÉHÉ NONO!” – mesélte a nő, majd hívta a rendőrséget.

Az eredeti bejegyzést már törölte a szerző, de másolatai azóta is futótűzként terjednek, többek között debreceni csoportokban is.

a két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek.

Megszólalt Gödöllő polgármestere, Gémesi György is, tájékoztatása szerint az atlétikai világbajnokságra készülő sportolók laknak a főtéri szállodában, ők mentek ki a térre fotózni. A főtér egyébként be van kamerázva, nem történt semmi atrocitás, a polgármester szerint egyszerűen túlreagálták az esetet. A rendőrség sem talált semmiféle bűncselekményre utaló nyomot.

Hajdú-Biharban is szívesen hergelnek egyesek álhírekkel a külföldiek ellen:

Vendégmunkás-para Hajdúszoboszlón: friss fejleményekről tájékoztatott a polgármester

Tényleg külföldiek vertek és erőszakoltak meg helyi lakosokat Hajdúszoboszlón? Tisztázta a polgármester