Házi barkácsolás: 3 tipp, amivel sikerrel járhatsz

Ország

Vannak emberek, akik úgy születnek, hogy mindent meg tudnak javítani, össze tudnak rakni, de sokan az évek múlásával döntenek úgy, hogy megpróbálják maguk megcsinálni amit kell, nem várnak a szerelőre. Természetesen először mindenki azon izgul, hogy hogy fog sikerülni, nem rontja-e el még jobban.

Manapság olyan munkákba is könnyebben belekezdenek az emberek, amelyeket régen szakemberek végeztek. Sokszor az a motiváció, hogy meg takarítsák a költségeket, amelyeket a rossz munkától kezdve a bizonytalan határidőig vállaló szakemberek miatt kidobott pénznek gondolnak. De a siker és az öröm is motiváló lehet, hogy sikerült valamit elkészíteni a saját kezükkel.

Mivel kezdjük a barkácsolást?

A legtöbb embernek megvan a motivációja, hogy mivel lép be a barkácsvilágba, szobafestés, vízvezeték javítás, minél erősebb a motiváció annál nagyobb a siker esélye a végeredményre. Sőt napjainkban egyre több nő próbálkozik meg a barkács munkával. Bútorok felújítása, átfestése, csempék átfestése ezeknek nyugodtan neki lehet kezdeni.

Milyen szerszámokra lesz szükségünk?

A kezdő barkács munkáknál használatos eszközök beszerzésénél, azért nem árt ésszerűen gondolkodni, csak a legszükségesebb eszközöket megvásárolni, a felesleges költekezéstől megóvni magunkat.

Amire biztosan szükség lesz az egy kalapács, csavarhúzók, fogók, mérőszalag, szögek, csavarok. Nagyon hasznos lehet egy kisméretű fúrógép, ami egyben csavarokat is tud behajtani. Természetesen ezer más eszközt is lehet még beszerezni , de az első munkáknál még nem igen van másra szükség, mint a felsoroltak.

Mit lehet egyedül is megcsinálni?

  1. Átfesteni egy falat, ami kezdetnek tökéletesen jó lesz, hiszen nem igen kell hozzá tapasztalat sem. Az előkészítés okozhat némi fejtörést, de ha ezt megoldjuk maga a festés már nem okozhat problémát.
  2. Fürdőszobai tömítések cseréje, nagyon hasznos tevékenység, csak kitartás és kézügyesség kell hozzá. Vízköves helyeken nagy segítség lehet a gyakori tisztítás miatt.
  3. Függönyrúd vagy egy polc felszerelése, szintén nem bonyolult csak odafigyelést igényel, ezzel a fúró használata is megtanulható. A barkácsolás kezdetén jó gyakorlat lehet.

Tanácsok kezdőknek

  • Legyünk tisztában a használati utasításokkal mielőtt bárminek nekilátunk, óvatosan dolgozzunk.
  • Ha szükséges kapcsoljuk ki az áramot, a villany lekapcsolása általában nem elég, minden elektromos munkát feszültség nélkül kell végezni.
  • Használjuk a telefonunk memóriáját, ha valamit szétszerelünk, érdemes fotózni, lépésről lépésre, így az összeszerelésnél nyomon tudjuk követni a fázisokat ha valahol elakadtunk.
  • A szerszámaink mindig legyenek tiszták, ha piszkosak érdemes beáztatni őket, hogy megszabaduljanak a piszoktól, szinte új szerszámaink lehetnek.

Majdnem minden barkács munkához szükséges valamilyen rögzítő anyag vagy eszköz, a csavarok ára sem olcsó, de ha nagyobb kiszerelésben vásároljuk meg sokat spórolhatunk.

Összegezve

Érdemes megtanulni néhány barkács munka elvégzését, szerszámokat is beszerezve hozzá, hiszen akkor nem kell szakemberre várni és viszonylag sokat meg takaríthatunk általa. (x)