Fóti akkumulátorgyár

Fordulat! Mégsem épül akkumulátorgyár Fóton

Ország

Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár – jelentette be Vass György, a város fideszes polgármestere. Emlékezhetünk, Vass néhány hete egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy a beruházáshoz köthető HelloParks vezetésével szóbeli megegyezést kötött, ami arról szólt, hogy olyan tevékenység ne kerüljön a logisztikai parkba, ami a lakosságnak gondot okoz.

A polgármester Facebook-oldalán most arról ír, hogy a HelloParks ipari parkot üzemelő cég nyilatkozatban vállalta, hogy fóti területen a jövőben nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal.

Vass György szerint ezzel garanciát kaptak arra, hogy a lakosokat akkumulátorok gyártásából jelentős környezeti hatások (levegő-, talaj-, víz- vagy környezetszennyezés) nem érhetik a jövőben.

A fideszes polgármester azt is közölte, hogy a HelloParks-szal kötött megállapodás részeként módosul a hatályban lévő településrendezési szerződés is. Ebbe beépítik, hogy a HelloParks területén végzett tevékenységek környezetre gyakorolt hatását folyamatosan kötelező mérni és az eredményekről tájékoztatást szükséges adni.

Közben Nyíregyháza is megkapta, ami jár neki:

Örömünnep a szomszédban: hatalmas akkugyárat kaptak a nyakukba a nyíregyháziak

Fideszes polgármester az akkugyáras lakossági fórumon: “Köszönöm a véleményét, de teszek rá!”