Akkugyár tüntetés Debrecenben

Több akkumulátorgyár hatósági engedélyeit is visszavonatná a Párbeszéd

Ország

A Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azoknak az akkumulátorgyáraknak és akkumulátor-feldolgozóknak a hatósági engedélyeit, amelyekben korábban tűzeset, baleset vagy haláleset történt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője pénteken online sajtótájékoztatón az érintett üzemek működésének felfüggesztését és a hatósági engedélyezési eljárások újraindítását követelve közölte, szigorítanák az iparág hatósági ellenőrzését.

Az ellenzéki politikus indoklásként úgy fogalmazott: az utóbbi hónapokban szinte minden hétre jut egy, az emberi egészséget vagy életet veszélyeztető baleset “a kormány által erőltetett magyarországi akkumulátorgyárakban”.

Rosszul lettek a kormányhivatal emberei, amikor kivonultak a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozóba

A frakcióvezető egyértelműnek nevezte, hogy “a kormánynak (…) nincsenek olyan szabályozásai, olyan feltételei”, amelyek garantálnák az emberek biztonságát és ténylegesen előírnák, hogy milyen módon kellene működniük ezeknek az üzemeknek. A kabinetnek sem a kapacitása, sem a politikai akarata nincs meg arra, hogy rábírja “ezeket a szennyező gyárakat a minimális biztonsági előírások betartására” – fogalmazott Szabó Tímea.