Böjte Csaba atya

Böjte Csaba: “a házakban becsületes munka folyt és folyik”

Ország

Böjte Csaba nem hitte volna, hogy ekkora vihar éri az alapítványukat. Szerinte ugyanis minden rendben van a gyermekvédelmi intézetiben.

A szerzetes közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben fejtette ki gondolatait a körülötte kialakult helyzetről. Ő úgy látja, megvolt az ítélet, a magányos bűnelkövetőt elítélték, ő és a többi kollégája pedig mindenben együttműködött a hatósággal. Böjte Csaba szerint azonban a “politikával átitatott sajtónak” ez nem volt elég. Úgy véli, ők nincsenek tudatában annak, hogy társaival mindannyian a bűn elkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai voltak.

Az alapítvány és munkatársai számára a gyerekek a legfontosabbak, ezért arra kérte kollégáit, mindenki végezze a munkáját ott, ahol van, és azt is elmondta, bízik abban, hogy a román igazságszolgáltatás ha szükséges, újból elvégzi a munkáját és kideríti az igazságot.

Remélem, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhirterjesztők is elnyerik a jutalmukat! Nincs ok a pánikra, megvagyok győződve, hogy a házakban becsületes munka folyt és folyik! Sokan ismeretlenül is támadnak, ez ami most ránk szakadt, ez hasonló egy nyári viharhoz, elsötétedett az ég, dörög, villámlik, szakad az ár, recseg, ropog minden! De ne felejtsétek el, csak a korhadt ágak törnek le. A vihar megtépáz, de meg is öntöz, lemossa a port, a langyos tespedést, életet ad!

– üzente kollégáinak Böjte, aki szerint most érezhetik igazán, hogy összetartoznak, most, a viharban derül ki, kire is számíthatnak. Arra kérte munkatársait, tartsanak ki, mert az elmúlt 30 év alatt elvégzett becsületes munka megvédi önmagát.