Hadházy Ákos rendőrök kordonbontás

Videón, ahogy az intézkedő rendőr kirúgja Hadházy Ákos támaszkodó lábát

Ország

Szerdán ismét, immár harmadjára bontott kordont a Momentum és Hadházy Ákos Orbán Viktor munkahelyénél, a Karmelita kolostornál.

A rendőrökkel leginkább Hadházy került összetűzésbe, aki szerint a rendőrök törvénytelenül, a mentelmi jogát megsértve vitték le a földre. Erőszakot csak bűncselekmény esetén alkalmazhatnának ellene, amiről szerinte szó sem volt.

Meg fogja tenni a feljelentést, de számára a 2019-es MTVA-s események után nyilvánvaló, hogy Magyarországon nincsen jogbiztonság – számolt be az RTL.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán így összegzett:

Az RTl videóján jól látszik, ahogyan a törvénytelenül intézkedő rendőrök legaljasabbja kirúgja a kitámasztott lábamat, miközben fennhangon kiabálja, hogy ÉN ne rugdossam őt. A híradónak is elmondtam: bármit is hazudik a propaganda, nem az a botránypolitizálás, amit mi tettünk, hanem az, amit a kormány tett az elmúlt 13 évben. Azt is elmondtam, hogy a hazugságból épített kordon ugyan jelkép, de sokkal fontosabb, hogy a lebontásával azokra a követeléseinkre hívtuk fel a figyelmet, amelyek nélkül nem veszélhetünk szabad választásról Magyarországon.

A kordonbontásra reagált a kormány is, az MTI-hez eljuttatott közleményükben gúnyosan emlékeznek meg az ellenzék akciójáról:

A Momentum mai cselekedete nem más, mint reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója, akik így akarják magukra felhívni a figyelmet, hiszen népszerűségük folyamatosan csökkent az elmúlt egy évben

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.