Duális képzésről állapodott meg a Debreceni Egyetem és a DVSC Futball Zrt.

Ország

Duális képzésről kötött megállapodást a Debreceni Egyetem (DE) gazdaságtudományi kara és a DVSC Futball Zrt., az erről szóló dokumentumot a Nagyerdei Stadionban szerdán írta alá Fenyves Veronika, a kar dékánja és Makray Balázs cégvezető.

A duális képzés keretében az egyetem három mesterképzésben részt vevő sportközgazdász szakos hallgatója kezdheti meg szeptembertől a gyakorlatorientált képzést a Lokinál. Bácsné Bába Éva, az egyetem sportgazdasági és -menedzsment intézetének igazgatója azt mondta, ma már a magyar sportvállalkozások, így a DVSC is a legmodernebb nyugat-európai trendeknek megfelelő üzleti módszereket követik, aminek a megismerése hasznos lehet a programban részt vevő hallgatóknak.

Makray Balázs hozzátette: a sport iránt érdeklődő fiatalokat várják az egyetemről, akik a marketing, a pénzügy-számvitel, a rendezvényszervezés terén kapcsolódhatnak be a cégnél folyó munkába, de megismerkedhetnek a profi labdarúgó klubhoz kapcsolódó licenckészítéssel, költségvetés összeállításával, vagy a Tao-támogatások rendszerével is.

Fenyves Veronika jelezte: egy hallgató egy évben 27 hetet tölt a duális képzésben részt vevő vállalatnál, jelen esetben a Lokinál. Az egyetemnek több mint 90 duális képzésről szóló együttműködése van, az elméleti és gyakorlati képzést összekapcsoló rendszerben mintegy 160 hallgató tanul – tette hozzá.