Tanàrsztràjkra figyelmeztető molinó Budapesten a Bartók Béla úton lévő Gàrdonyi Géza Àltalànos Iskola előtt Fotó: csis

Ismét sztrájkra készülnek a tanárok

Ország

Március 16-17-ére hirdeti meg a gördülő sztrájk keretén belül a következő sztrájknapokat a két pedagógus szakszervezet – írja a nedolgozzingyen.hu.

A PDSZ és a PSZ közölte, a kormány érdemben semmilyen követelésre nem reagált, ezért meghirdették a következő sztrájknapokat – a közoktatásban ÉS a szakképzésben egyaránt.

Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot!

– üzenték a szervezők.

Sztrájkba kezdtek több debreceni középiskola tanárai, közös nyilatkozatot adtak ki

Reméljük, hogy ezzel végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudjuk tárgyalni az illetékesekkel – írják.

A kormány helyett – szégyenszemre – a bíróság jelölte ki a kormány képviselőjét az egyeztetésben, mivel ennek a törvényi kötelezettségnek a kormány a mai napig nem tett eleget. A PDSZ 2023. február 22-én benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült. Ebben nincs a sztrájk alatt tanítási kötelezettség

– olvasható a közleményben.