A Mi Hazánk Mozgalom 350.000 forintos bért követel a hulladékszállítóknak

Ország

A hulladékszállításban dolgozók bérének jelentős emelését sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetének elnöke.

Az érintettek követeléseit tolmácsolva azt szorgalmazta: az eddigi, 200 ezer forintot a hétvégi munkavégzéssel együtt is alig meghaladó bért a hulladékszállítók esetében 350, a gépkocsivezetőknél 400 ezer forintra emeljék. A korábbi, főváros által adott béremelést teljes mértékben elvitte az infláció és a rezsimegszorítás – fogalmazott Lantos János, aki szerint az ágazat dolgozói annak ellenére nem tudnak megélni, hogy munkájukkal értéket védenek, hiszen környezetünket és a tisztaságot védik.

A politikus szerint ha nem történik változás, összeomolhat a fővárosi szemétszállítás. Vidéken is “mozgolódás folyik” a dolgozók körében – jegyezte meg. Lantos János elmondta: pártja nem kíván “rátelepedni” a sztrájkmozgalomra, de felajánlja segítségét a munkát beszüntetőknek, legyen az jogi, logisztikai, szervezésű jellegű vagy a médiamegjelenéseket érintő támogatás.