Márki-Zay Péter az M1 műsorában

Márki-Zay Péter megalakítja Dobrev Klára árnyékkormányának konkurensét

Ország

Mint korábban beszámoltunk róla, Dobrev Klára hétfőn bemutatta a DK-s árnyékkormányt, ami szerinte alternatíva lehet Orbán Viktor kormányával szemben.

A Dobrev-féle formáció döntően politikusokból és nem szakértőkből áll. Ezt igyekszik most meglovagolni Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt alakulata, a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Közleményük szerint a Dobrev-árnyékkormánnyal sok mindenre választ kaptunk. Az árnyékkormány névsora mellőzte a civileket és a szakembereket, így azt mindössze egy DK-s pártkáderekből álló csapat alkotja – írják.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem Orbán Viktor árnyékában kíván dolgozni, éppen ezért mi ki fogunk állni a fényre a tiszták koalíciójával. Ezt a koalíciót olyanok fogják alkotni, akik a rendszer megbuktatásáért dolgoznak, akik hisznek egy új politikai kultúrában, ahol a hatalom nem egy szűk elit kezében összpontosul, ahol a pozíciókat nem lojalitás alapján osztják, ahol a korrupció üldözendő jobb- és baloldaltól függetlenül és ahol a szakértelem és a rátermettség lesz a meghatározó

– olvasható Márki-Zay Péter mozgalmának közleményében.