Orbán Viktor nyugdíjasok

Szemmel jól látható nyugdíjemelést várnának el a kormánytól novemberben

Ország

Duplája vagy annál is több lehet az infláció a vártnál, ezért novemberben ismét jelentős nyugdíjemelést vár a a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa. Hegyesiné Orsós Éva, a szervezet elnöke abban bízik, hogy a kormány a törvénynek eleget téve novemberben ismét jelentősen megemeli a nyugdíjakat – írja az infostart.

Az elnöknő elmondta:  a medián nyugdíj 135 ezer forint. Körülbelül 1,1 millió ember nyugellátása van ez alatt a 135 ezer forint alatt van.

Az ő esetükben a mostani rendkívül drasztikus infláció, amit a piacokon bevásárláskor, a patikákban gyógyszervásárláskor, illetve havonta a rezsifizetéskor tapasztalanak, nagyon komoly életminőségromlást eredményezhet.

A szervezet meglátása szerint a rezsi emeléséről szóló döntés előtt a kormánynak meg kellett volna néznie, hogy a nyugdíjasok mennyire könnyen lehetnek átlagfogyasztás felettiek. Mindeközben vannak olyanok, akik koruknál, egészségi állapotuknál fogva nem képesek többet dolgozni és ezzel többletjövedelemre szert tenni.

A spórolással kapcsolatban Hegyesiné Orsós Éva elmondta: nagyon magas azoknak a száma, akiknek egyszerűen nincs miből megtakarítaniuk. Amennyiben nem vennék meg például a gyógyszereiket, esetleg nem az egészségügyi állapotuknak megfelelően táplálkoznának, az már az életesélyeiket is rontaná.

 

Debreceni kisnyugdíjas: milliárdokat dobnak ki tűzijátékra, miközben mi éhezünk

Több mint másfél millió nyugdíjas kapja meg az emelést kedden