MSZP: Novák Katalin ne írja alá a kata módosítását!

Ország

Levélben kérte az MSZP társelnök-frakcióvezetője szerdán Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvényt.

Tóth Bertalan az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében több százezer magyar munkavállaló megélhetésének és biztonságának érdekében kérte, hogy Novák Katalin, aláírás helyett, küldje vissza az Országgyűlésnek a kedden elfogadott jogszabályt.

Az ellenzéki politikus szerint az egynapos törvényalkotás nem a kiszámíthatóság megőrzését szolgálja; 450 ezer ember életét, megélhetését és biztonságát 24 óra alatt, év közepén felborítani nem lehet.

A magyar gazdaságra is erősen kiható háborús, bizonytalan helyzetben, amelyben a rendkívüli mértékű infláció szinte elviselhetetlen terhet jelent a családoknak, az első számú feladat, hogy megvédjék őket az életkörülményeiket tovább rontó nehézségektől – közölte.

Tóth Bertalan azt írta, Magyarország köztársasági elnöke a nemzet egészének képviseletét kell, hogy ellássa, és szerinte Novák Katalin olyan döntés előtt áll, amelyből kiderül: államfőként a nemzet egységét, a magyar családok érdekekeit képviseli, vagy pártpolitikusként viselkedik.

A társelnök kitért arra is, hogy érdemes vitát folytatni a kata “optimalizálásáról”, de elkapkodott törvénymódosítás helyett olyan javaslatnak kell az Országgyűlés elé kerülnie, amely átlátható és valóban a munkavállalók, kisvállalkozók érdekeit képviseli.

Több rendőrségi feljelentést eredményezett a keddi fővárosi demonstráció