Novák Katalin és Rácz Zsófia

Rácz Zsófia elvesztette az államtitkári állását

Ország

A most megalakult kormányban az eddigi 104 helyett néggyel több, azaz 108 államtitkár lesz, de meglepetésre Rácz Zsófia nincs köztük. – írta a HVG.hu


Rácz Zsófiát korábban Novák Katalin karolta fel és egyengette a pályafutását. 22 évesen megkapta az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár posztját. Ehhez törvényt is kellet módosítani, hiszen a poszt betöltéséhez jogász vagy közigazgatási diploma kellet volna, de Rácz Zsófia akkor még csak egyetemista volt és nem rendelkezett diplomával.

Mikor Novák Katalin Az Emberi Erőforrások Minisztériumához került, követte oda Rácz Zsófia is. A választások után átalakultak a minisztériumok, Novák Katalint pedig köztársasági elnöknek választották.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma feldarabolása után a miniszterelnök május 25-el áthelyezte a Kulturális és Innovációs Minisztériumba Rácz Zsófiát, azonban Csák János miniszter nem tartott igényt a szolgálataira, így június 12-től nem tagja egyik minisztériumnak sem. A 108 főből 41-en új kinevezett államtitkárok, és az eddigiek közül 37 államtitkárnak még nem találtak új pozíciót.

Döntetlent ért el a magyar válogatott Németország ellen