„Szokták mondani, hogy Diktátor… lehet ezt jól is érteni.” Orbán Viktorért imádkozott a buzizós pap

Ország

Ahogyan az már hagyománnyá vált, a miniszterelnök születésnapján szentmisét tartottak Orbán Viktorért, és persze (szinte csak zárójelben) „Hazáért, Népünkért, Vezetőinkért”.

A misére bejutott a hvg.hu munkatársa – hely bőven volt, nem telt meg a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom terme -, aki lejegyzetelte az érdekesebb részleteket.

A szertartást celebráló plébános, Osztie Zoltán egyébként a Fidesz hívei körében igen népszerű. belejátszhat ebbe a katolikus pap korábbi melegellenes kirohanása (szerinte betegek) is.

Osztie a misét így kezdte:

„Régi hagyomány itt a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr születésnapján érte imádkozunk”.

Kósa Lajos érzelmes ölelésükre emlékezve köszönti Orbánt

Majd elmondta, a különleges nap alkalmából azért választotta Krisztus utolsó vacsorán elmondott imáját, mert szerinte a miniszterelnök Jézus erejével tölti be saját küldetését.

„Szokták mondani, hogy Diktátor… lehet ezt jól is érteni.”

– folytatta prédikációját a plébános, aki úgy véli, csak az lehet jó vezető, aki diktál. Meggyőződése, hogy egy államférfinek példával, hívó szóval, vízióval, pozitív jövőképpel kell elől járnia és tudni kell mutatnia, hogy a kívánt cél merre van és afelé haladnia saját magának is népével együtt. Orbán Viktor pedig kétségkívül számtalanszor elmondta, hogy merre megy Magyarország: előre, nem hátra.

A teljes beszámoló a hvg.hu-n olvasható.

A Telex videót is készíthetett a helyszínen: