A Fidesz továbbra is ellenzi a gáz és olajembargó bevezetését

Ország

A Fidesz a gáz és olajembargóról beszélt a Parlamentben, és felhívta az ellenzék figyelmét arra, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék.

Fidesz: a baloldal mondjon nemet a gáz-és olajembargóra!

Halász János (Fidesz) az orosz-ukrán háborúról szólva leszögezte, a Fidesz álláspontja a kezdetektől fogva világos: elítélik Oroszország agresszióját, kiállnak Ukrajna területi integritása mellett, és meg akarják őrizni Magyarország békéjét és biztonságát. Hozzátette: április 3-án ezt az álláspontot a magyar választók elsöprő többsége támogatta, egyértelmű, hogy a magyarok a béke pártján állnak.

Megerősítette: hazánk továbbra sem küld fegyvereket Ukrajnába, de segít minden bajba jutottnak. Elfogadhatatlannak nevezte ugyanakkor az Európai Bizottság javaslatát az Oroszországból érkező olajszállítmányokat érintő embargóról. Szerinte ennek a javaslatnak az elfogadása azt jelentené, hogy már másnap 700 forintra emelkedne a benzin és 800 forintra a gázolaj ára.

A baloldali képviselőket arra szólította fel, hogy ebben az ügyben ne Brüsszel oldalára álljanak, hanem azt az álláspontot képviseljék, amit a magyar emberek április 3-án kijelöltek, és ők is mondjanak egyértelműen nemet Brüsszel új szankciós javaslatára.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: a szankciós tervezetek alapvetően veszélyeztetnék az ellátásbiztonságot, és már rövid távon is tartós áremelkedésekhez vezetnének. Kijelentette: a kormány nem fogja engedni, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg. A kormány nem a baloldali megszorítások útját járja, hanem országvédő politikát folytat – hangsúlyozta.

 

A Jobbik felszólította a Fideszt, hogy szerezze vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat