vasúti átjáró, vonat

Rakamaznál vonat gázolt el egy biciklist

Ország

Személyvonat gázolt el egy kerékpárost Rakamaznál csütörtök délben, a baleset miatt pótlóbuszok közlekedtek Nyíregyháza és Tokaj között.

A Nyíregyházáról Füzesabonyba 10:38-kor elindult személyvonat elgázolt egy kerékpárost Rakamaznál. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor.

A helyszínelés idejére szünetelt a közlekedés Rakamaz és Tokaj között, a Tokaj InterCityk helyett Nyíregyháza és Szerencs, a személyvonatok helyett Tokaj és Rakamaz között pótlóbuszok közlekedtek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt írta honlapján, hogy a helyszínre riasztott egységek a szerelvény több mint harminc utasának segítettek átszállni az értük küldött mentesítő autóbuszra. Az MTI információi szerint az elgázolt ember a helyszínen meghalt.

Délután befejezték a helyszínelést, így 14 órakor megindulhatott a vonatforgalom Rakamaz és Tokaj között. Fokozatosan csökkennek a késések, délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés Nyíregyháza és Miskolc között. További jelentős késéseket, fennakadásokat nem okoz a baleset.

Tragikus vonatbaleset Mindszentnél, több ember meghalt és sok a sérült

A mozdonyvezető nem hibázott a mindszenti vonatbalesetnél