Nagy Feró ZShowtime

Nagy Feró: “Hadd nyaljam azt a segget, ami nekem tetszik!”

Ország

Nagy Feró volt a Zshow Time Youtube-csatorna vendége a napokban. A nemzet csótánya nem zárkózott el Osváth Zsolt kínos kérdései elől sem.

A beszélgetés során szóba kerültek Feró első munkái, szárnypróbálgatásai, a Beatrice “elnagyferósodása”, valamint a zenész arról is mesélt, hogy volt felesége, Csuka Mónika miért adta ki az útját.

A szocializmusban egyébként nem Feró volt a rendszer ellen, hanem a rendszer volt ő ellene – tudhattuk meg. A zenész azt is elárulta, próbálták annak idején beszervezni, de sikerült megúsznia.

A konzervatív értékekkel kapcsolatban Feró úgy vélekedett, a szerelem az Isten ajándéka. Rajongóival viszont már az affér legelején közölte, hogy “itt most nekünk jó lesz, de aztán felhúzom a cipzárt, és viszontlátásra”.

Megtudhattuk, hogy Nagy Feró “komoly” nyugdíjat kap, nem kevesebbet mint havi 50 ezer forintot. Persze szerencsére nem ebből él, de a 13. havi már meg is érkezett a számlájára. Politikailag is sokszínű életutat tudhat maga mögött, volt KISZ-tag, megjárta az SZDSZ, a MIÉP-et is. Nagy Feró erre a szokásos reakcióját vette elő: nem ő változott, hanem a világ körülötte. Egyébként a Fidesszel már az elejétől fogva szimpatizált, hiszen ő csinálta a rendszerzáró bulijukat is.

Aktuálpolitikai szála is volt az interjúnak, Feró szerint igenis lázadni kell a rendszer ellen, de ma ez nem egyenlő a Fidesszel, hanem “világrendszer” van. Kifogásolta, hogy őt gyűlölködőnek nevezhetik, ha azt mondja, hogy nem akar százezer bevándorlót látni a Fradi-pálya környékén. Az arab orvossal (aki a kórházban kezelte) és a kínaiakkal azonban nincs semmi baja. Azonban akiket látott ide bevándorolni, azok “életerős fiatalemberek”, és védjék meg magukat a saját országukban.

“Miért nem mennek el például Dubajba? Az a saját fajtája”

– tanácsolta a zenész. Hozzátéve: lehet fegyvert fogni és meghalni a hazáért.

Arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata Orbán Viktorral, Nagy Feró azt felelte, nincs kapcsolata vele. Most, mikor ott volt a miniszterelnök évértékelőjén, akkor is el kellett mennie az első óra után.

Én szeretem azt az embert

– jelentette ki Feró, aki a rendezvényen odament Orbánhoz, és lejattolt vele.

Azt is elmondta, a liberális szó a liberálisok miatt vált szitokszóvá. Hallgassuk meg egymást, de ne vonuljunk fel az utcára, hogy ismerjék el a szexuális irányultságunkat.

Az állítólagos óvodai érzékenyítő kampányokkal kapcsolatban Nagy Feró úgy vélekedett, ha ilyenről értesül, azonnal szól az óvónőnek, hogy kiveszi onnan az unokáját. Egyébként lát ezekben reális veszélyt, mert “Amerikában már működik, és Brüsszel is támogatja”. Egy használható ötletet is megosztott a műsorvezetővel: “Tessék velünk kezdeni a felvilágosítást, ne az óvodásokkal!”

Az interjú végén Feró megjegyezte, úgy látja, a V4 országok ellen olyan ellenerő dolgozik (Brüsszel), amely – mint korábban Moszkva – meg akarja mondani, hogy nekünk mi a jó. Azt is vallja, hogy ha egy nép kétharmados többséggel választ meg egy kormányt, akkor a pénzek elosztása a kormány dolga.

“Én úgy látom, hogy a Fidesz nagyon sok jót csinált ennek az országnak, és az nem lopás, ha Mészáros Lőrinc megbízásokat kap”

– vélekedett Nagy Feró, aki az olvasói kérdések alatt azt is kijelentette (utalva arra, hogy időnként seggnyalónak nevezik):

Hát hadd nyaljam azt a segget, ami nekem tetszik!

Majd kellett volna három dolgot mondania, amit nem annyira szeret a Fideszben, de egy sem jutott eszébe.