Orbán: “hiszen olyan szépen fejlődtünk”

Ország

Akármilyen nehézségek is jönnek, meg fogjuk őrizni a szerb-magyar barátságot, meg fogjuk őrizni a békét – mondta Orbán Viktor szombaton a szerbiai Újvidéken.

A Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán, az újvidéki vasútállomáson a kormányfő beszédében kiemelte: “itt van mindannyiunk fejében és szívében az a háború, ami Magyarország keleti határainál zajlik”.

Ez a háború a legrosszabbkor jött és “most komoly kihívás elé állít bennünket, hiszen olyan szépen fejlődtünk, olyan nagy lendülettel indultunk meg és annyi szép tervünk van még”

– mondta Orbán Viktor.

orbanvucicbenkoOrbán Viktor miniszterelnök (k) és Alekszandar Vucic szerb államfő (j) a Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád és Újvidék közötti szakaszának felavatására indul Belgrádból Újvidékre 2022. március 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A világ most bizonytalanná vált, a szerbeknek és magyaroknak sok mindent újra kell gondolniuk – mondta, hozzátéve: “abban reménykedem, hogy ebben az újragondolásban Vucic elnök úrnak és nekem lesz szerepem” a következő választás után.

“Békét akarunk, és az összes nagy tervünket a nehéz körülmények ellenére az önök elnökével közösen meg fogjuk valósítani”

– jelentette ki Orbán Viktor.