Kínos viccet eresztett meg Orbánnal szemben az Operaház igazgatója, a közmédia törölte a felvételt

Ország

Márki-Zay Péter osztotta meg csatornáján a kivágott részletet.

Ünnepi gálaműsorral nyílt meg újra szombat este a Magyar Állami Operaház átfogó felújításon átesett, Andrássy úti főépülete Áder János jelenlegi és Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, valamint Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében. Az 55,1 milliárdból felújított épületet többéves csúszással sikerült átadni.

Nem is hagyta ezt szó nélkül beszédében Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója:

„Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

Ókovács beszéde alatt éppen Orbán Viktort és feleségét mutatta a kamera. Míg a miniszterelnök kínosan feszengett, Lévai Anikó kérdőn nézett férjére. (“Hagyod ezt, Viktorom?” – gondolhatta). Schmitt Pál viszont jót derült a poénon.

A felvétel rejtélyesen eltűnt a Médiaklikkről (ami természetesen szintén a magyarok adójából tartja fenn magát), csak visszahallgatni lehet.