Alföldi Róbert kiakadt Orbán Viktor beszédén

Ország

Alföldi Róbert szerint felháborító érzéketlenség és embertelenség jellemezte Orbán Viktor ünnepi beszédét.

Orbán Viktor március 15-én tartott ünnepi beszédét több ezer ember hallgathatta meg élőben. A miniszterelnök persze a választásról is beszélt, az Ukrajnában dúló háború miatt elmenekülő milliókról azonban nem, amit Alföldi Róbert nagy érzéketlenségnek tart.

A Blikk vette észre, hogyan jellemezete a beszédet Alföldi Facebook-bejegyzésében:

Az, hogy a Miniszterelnök úr ma, az 1848-as forradalom emléknapján, a szabadság napján, a beszédében nem volt képes mondani egy együttérző mondatot a szomszédunkban dúló háború több millió áldozatáról – sőt, sikerült ugyanoda pozicionálni a megtámadott országot az agresszor országgal –, számomra majdnem felfoghatatlan. Mert ez nem politizálás, ez nem készülődés a választásra, ez nem az ellenzék megalázása, ez nem Oroszországhoz való dörgölőzés, hanem egyszerűen emberi érzéketlenség. Felháborító érzéketlenség és embertelenség

– írja a színész-rendező-műsorvezető, aki szerint egy valódi demokráciában ez pont elég lenne arra, hogy az adott politikus lemondjon. Mi azonban ünnepeltünk.

Magyar honfitársaim, minek tapsoltunk? Ennek? Ez a magyar út?

– teszi fel a kérdést Alföldi Róbert, akit dühít, hogy a gyermekvédelmi törvény, ami szerinte egyértelműen a nem heteroszexuális emberek elleni hergelés, az még a háborúnál is fontosabb. Csakúgy, mint a rezsicsökkentés.

És akkor erre jött a kormány igazi kedvenc egyháza, a Hit Gyülekezet, ahol sikerült azt mondani a vezető lelkipásztornak, hogy a háborúról lényegében a homoszexuálisok tehetnek. Mert ők rontották meg annyira a világot, hogy kitört a háború. Nem hiszem el… de tényleg nem…

– mondja Alföldi, aki bízik abban, hogy szavait nagyon sokan elolvassák és fel is fogják.