Ilyen is van! Visszautalt az államnak 117 millió forintot a Kétfarkú Kutya Párt

Ország
Tisztázatlan körülmények között gyűjtött 400 aláírást az MKKP-nak Gyöngyösön néhány fiatal, akiknek telefonszáma azonnal elérhetetlen lett az esemény után. A párt úgy döntött, hogy mivel bizonytalan az aláírások forrása, így visszaléptetik a gyöngyösi körzetben induló jelöltet. Ezzel 117 millió forintnyi kampánytámogatást buktak, amit nem mindennapi módon ténylegesen vissza is utaltak a Magyar Államkincstárnak.

A  történetről bővebben a párt közösségi oldalán is megemlékezett. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

Csá, 117 millió forint!
80 jelöltünknek sikerült összegyűjteni az aláírásokat, amiért 587 millió kampánypénz járt.
Viszont az egyik körzetben, a gyöngyösiben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekünk az aláírásokat. Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen.
Máshogy persze igen, az 5000 áthúzott aláírásunkról itt olvashattatok:
https://ketfarkukutya.mkkp.party/…/alairasgyujtes…/
Aztán még furább lett, mert a srácok telefonszáma elérhetetlen lett, abban a pillanatban, hogy véget ért az aláírásgyűjtés.
Nem szerettük volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaink forrása, úgyhogy a gyöngyösi körzetben visszaléptünk, így 79 jelölt maradt, ami 117 millióval kevesebb kampánypénzt jelent.
Ez az átlagos délután úgy indult, hogy visszaküldtünk 117 milliót a Kincstárnak. A maradék nagy részét pedig a pályázataitokra költjük, ahogy terveztük.
Azt nem mertük megnézni, hogy mennyi volt az utalás kezelési költsége:)