Ördög Nóra

Ördög Nórától elnézést kért az RTL Klub, amiért rosszul bántak vele

Ország

Ördög Nóra most árulta el, azért hagyta ott az RTL Klub-ot 8 évvel ezelőtt, mert méltatlanul bántak vele. A csatorna elnézért kért tőle.

A népszerű műsorvezető Gulyás Mártonnak adott interjújában a Partizánban elárulta, azért hagyta ott 9 hónapos terhesen az RTL Klubot és igazolt át a konkurens TV2-höz, mert nem úgy bántak vele, ahogy illett volna.

Szerinte főnökei nem járultak hozzá, hogy nyolc hónapos terhesen kapja az addigi fizetését arra az öt-hat hónapra, amíg nem szerepelt képernyőn, annak ellenére, hogy máskor is előfordult, hogy ennyi idő teljen el két műsor között. Emellett beszámolt arról is, hogy volt olyan férfi kollegája, aki úgy is kapta a fizetését, hogy egy évig nem szerepelt egy műsorban sem – írta meg a 24.hu.

Terhes lettem a második gyerekemmel, és tudtam, hogy ugyanez fog következni. Nem a pénzről szólt ez az egész, hanem azt éreztem, hogy ez nem méltó. És kaptam egy ajánlatot, és egy olyan fajta megbecsültség-érzést, hogy kilenc hónaposan bementem és felmondtam

– mesélte Nóri az interjúban, ahol arról is beszélt, eredetileg szerkesztőként ÉS műsorvezetőként vették fel a csatornához, de csak egyetlen pozícióért járó fizetést kapott, a többi kollégájával ellentétben, ráadásul megtudta, van olyan kollégája, aki férfi és háromszor többet keres, mint ő.

Az RTL Klub közleményben reagált a Nóri által elmondottakra.

Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést. Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt több mint hét évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett

– írja a csatorna, ahol évek óta azon dolgoznak, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsenek, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthasson náluk a karrierjükben.

A teljes interjú itt nézhető vissza.