Vajna Timi

Vajna Timi szerint nem csapódott rakéta egy kijevi épületbe, hanem csak gázrobbanás történt

Ország

Vajna Timi szerint manipulálják az ukrán-orosz háború híreit, és nem is csapódott rakéta egy kijevi épületbe, hanem csak gázrobbanás történt.

A kijevi Igor Szikorszkij nemzetközi repülőtér közelében lévő lakóházba még február 26-án csapódott rakéta, minden hírportál beszámolt róla. Timi azonban kételekedett a hírek hitelességében, aminek közösségi oldalánt adott hangot – vette észre a Lakmusz.

Vajna Timi február 26-án este egy Instagram-sztoriban osztott meg egy fényképet a kijevi lakóházról, a képhez pedig ezt írta:

Vagy ez egy régebbi gázrobbanás és manipulálják a híreket? Nem vagyok szakértő, de szerintem ha rakéta ér egy épületet, akkor az egész összeomlik vagy legalábbis lyukat hagy… szerintetek?

– tette fel a kérdést Timi, melynek eldöntésére szavazást is kezdeményezett Insta-sztorijában, ami csak 24 óráig volt elérhető. Posztját azonban többen is megosztották, köztük például Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő is, aki leírta, nem tehetik meg, hogy ne foglalkozzanak ilyen ostobaságokkal, mint amit Vajna Timi írt.