Önpusztító életmódja vezethetett Lippai László halálához

Ország

Szerdán adta hírül a Madách Színház, hogy 62 éves korában elhunyt Lippai László színművész.

A színészt a válása és az, hogy a pandémia miatt megszűntek a munkái, annyira megviselte, hogy belefé fordult, a barátaival is megszakította a kapcsolatot – írja a Blikk. Sokan próbáltak neki segíteni, de Lippai nem tudott megbirkózni a nehézségekkel és kicsúszott a lába alól a talaj.

Barabás Kiss Zoltán színész elmondta, egy éve még együtt forgattak a Jóban Rosszban sorozatban, de már akkor is látszott rajta, hogy nincs jól.

Lelkileg és fizikálisan is rossz állapotban volt, bár ez a kettő együtt is jár. Nehezen dolgozta fel a válását, és hogy kevés a munkája. A forgatás után hiába kerestem, már nem vette fel a telefonját, nem hívott vissza. Nem volt könnyű ember, problémái voltak, és bár sokan kitartottak mellette, nem lehetett rajta segíteni, ezért lassan elveszítette őket

– mondta Barabás Kiss Zoltán a lapnak.

Laklóth Aladár harminc évig játszott együtt Lippai Lászlóval egy színházban, nagyon jó barátok voltak. Lesújtotta őt társa halálhíre.

Nehéz ilyenkor mit mondani, értelmetlen halálnak tartom, ha valaki ilyen fiatalon megy el, mint ő. Nagyon sajnálom, sokáig jó barátok voltunk, ugyanakkor tisztességtelen lenne elhallgatnom, hogy az utóbbi egy-két évünk nem volt problémáktól mentes. Tudtam róla, hogy ebben az időszakban betegséggel küzdött, de ha voltak is konfliktusaink, azok abból eredtek, hogy nem mindenben értettünk egyet

– nyilatkozta, hozzátéve, hogy ő inkább arra a harminc évre szeretne emlékezni, amikor igazán jó barátok voltak, a kölyökmosolyú, örökké vidám srácra, aki hajdanán volt.

Lippai László hosszú, súlyos betegség után szerda hajnalban, 62 éves korában hunyt el.

Fotó: Facebook/jobanrosszbantv2/