Egy kisboltban arra kérik a vevőket, hogy ne vásároljanak a kormány által hatósági árazott termékekből

Ország

Február 1-jével lép életbe Orbán Viktor nagy ötlete, amely arról szól, hogy néhány alapvető élelmiszert hatósági áron kell majd árulniuk az üzleteknek. Sőt, a kormánynak hálálkodó táblát is ki kell majd függeszteniük.

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy egy helyi kisbolt tulajdonosa az üzletben és a bolt Facebook-oldalán is felhívást tett ki, és arra kéri a vevőket, hogy ne vásároljanak a hatósági áras termékekből.

„Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből! Köszönettel: Kodály Delikátesz”

– olvasható a felhívásban.

Az üzlet tulajdonosa a lapnak elmondta, nem tart attól, hogy ezért hátrány érheti, és megjelennek náluk a különböző hatóságok, hogy ellenőrzést tartsanak. Nem fél, mert ő csak az igazságot írta le, abból pedig, reméli, nem származhat baja. Tisztességesen tájékoztatta a vevőit arról, hogy mi az igazság, persze, tudja, hogy ez csak egy kérés, senkit nem kötelezhet arra, hogy ne vegyen bizonyos alapvető élelmiszereket három hónapig, csak azért, mert nekik ez ráfizetést jelent. A vevők (többnyire törzsvásárlók járnak oda) egyelőre pozitívan, egyetértéssel fogadták a felhívást.