Vitray Tamás

Nehezen éli meg az öregedést Vitray Tamás

Ország

Vitray Tamás tegnap ünnepelte 89. születésnapját. Elmondta, hogyan éli meg az öregedést.

A televíziós legenda születésnapja alkalmából jelentette be visszavonulását, nem szeretne több nyilvános megjelenést vállalni, nem akar híres aggastyán lenni. A Blikk interjújából kiderült, mit gondol Vitray az öregedésről.

A kor, maga a szám, mindig eggyel több, aminek persze, nem örülök. Nehezen élem meg az öregedést, azt, hogy csöndesen le kell mondani dolgokról. Keserves dolog ez…

Vitray szerint az egészség nagy ajándék és nemcsak a születésnapján, hanem az év minden napján. Ezért persze dolgozik is, de szerinte ez az évek múlásával már egyre nehezebb, hiszen már nem olyan könnyű úszni, futni vagy szobabiciklizni. Ezt pedig nehezen veszi tudomásul.

A 89 éves Vitray Tamás hatvan évet töltött a televíziós szakmában, elérte, amit lehetett. A lapnak elmondta, mi az, amit viszont még nagyon szeretne az életében.

Nem köntörfalazok: vágyom egy társra. Az viszont kérdés, amit várok egy társtól, az tud-e még teljesülni. Vagy hogy én tu­dom-e teljesíteni, amire a másik vágyik. 89 év sok, nem tudok túl sok mindent garantálni, egy ezüstlakodalmat például már biztosan nem.