Sajtóbotrányba keveredett Friderikusz Sándor – Vállalja a felelősséget

Ország

Friderikusz Sándor vállalja a felelősséget a körülötte és sajtósa körül kialakult botrány miatt.

Friderikusz Sándor az elmúlt 5 hónapban 23 adást készített YouTube csatornájára, ahol többnyire komoly témákról van szól. Friderikusz és munkatársai szeretnék, ha a műsor önfenntartó lenne, vagyis hogy a műsorok előállítási költségeit a nézők fizessék ki.

Erről Friderikusz Sándor állítólagos sajtósa, Csenterics Ágnes tájékoztatta a Blikket. A nyilatkozat Friderikusz e-mail-címéről érkezett a sajtós aláírásával. A Media1 azonban jobban utánajárt a sajtós személyének, így derült ki, hogy Csenterics Ágnes néven csak egy televíziós rendezőről tudni, aki tavaly decemberben elhunyt – írja a Blikk.

Friderikusz a YouTube-csatornáján szólalt meg a történtekkel kapcsolatban, elmondta, hogy van egy sajtósa, aki egy külföldön élő férfi, megbízott a munkájában.

Az én hibám, hogy rábíztam az ominózus Blikk-cikket is, így lett tehát a sajtósom. És bár a megjelenése előtt beolvasták nekem az írás szövegét, úgy hagytam, hiszen a tartalmával egyet értettem, sőt, az adatokat is én adtam hozzá

mondta Friderikusz, aki szerint hiba volt az is, hogy az álnevet, melyet a kollégája aláírt, nem látta, hiszen telefonon egyeztették a szöveget.

Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy én, aki több évtizede dolgozom a magyar televíziózásban, nem lépek közbe azonnal, ha azt látom, hogy egy volt tévés kolléganő, sőt, egy elhunyt kolléganő neve szerepel a cikkben? Ennek ellenére – és ez a dolog erkölcsi része – nem vagyok hajlandó áthárítani a felelősséget a munkatársamra, azért nem, mert a cég nevében kiadott információért mindenképpen nekem kell vállalni a felelősséget

mondta Friderikusz YouTube csatornáján.