Márki-Zay Pétert lejárató dokumentumokkal házalt a Fidesz, itt olvasható, hogy mit gyűjtöttek össze róla

Ország

Márki-Zay Péter „A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen. Elmondása szerint a DK-val való egyeztetésen dokumentumokat kapott, amelyeket a Fidesz juttatott el a párthoz Dobrev Klára kampányához.

Azt mondta, a “lejárató dokumentumokat”, amelyeket a DK legfelsőbb vezetésétől kapott, a sajtó rendelkezésére bocsátja.

Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökről összegyűjtött lejárató információkat tartalmazó dossziét egy szintén helyi DK-s önkormányzati képviselőnek

– árulta el Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője a 24.hu kérdésére, hogy miként kerültek a Márki-Zay által bemutatott dokumentumok az ellenzéki párthoz.

A dokumentumokat Márki-Zay átadta a sajtónak, és azt is közölte, hogy ő is megjelenteti a róla készült lejárató adatgyűjtés eredményét. Ezt hétfőn kora délután meg is tette, itt olvasható.

A fideszes gyűjtésben elsősorban Márki-Zay feleségével kapcsolatos anyagok vannak, ezek kormányzati portálokon megjelent lejárató cikkek. Márki-Zay pert nyert a cikkeket publikáló médiatermékek ellen.

Írnak még a gyerekek testi fenyítésével kapcsolatos álláspontjáról is, felnagyítva annak erőszakosságát. Ezen kívül valamiért bemásolták a dokumentumba a Márki-Zayról szóló Wikipédia-szócikket is, továbbá olvasható még róla több, erősen elfogult hangvételű cikk a kormánylapokból kikopizva.

A legfontosabb érdemi vád szerint Márki-Zay egy hazai MLM-hálózat csúcsügynöke volt, aki a hálózat becsődölése után hagyta el Magyarországot, majd Kanadában is hasonló tevékenységet folytatott, és csak a piramisjátékot intéző cégének hazai megszüntetése után költözött haza.

Márki-Zay a dokumentumok nyilvánosságra hozatala előtt  az egész dokumentumköteget így intézte el:

„nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”

A dokumentumok forrásai a szélsőjobboldali sajtó, az Opten nyilvános céginformációs adatbázisa és a Wikipédia.

 

.