“Magyar szégyen” – Szijjártó minden segítséget felajánlott a magyar futballhuligánnak, akit letartóztattak Londonban

Ország

Egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le kedden Londonban, a magyar válogatott mérkőzésével kapcsolatban – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter újságíróknak elmondta: a keddi londoni futballmérkőzésen “magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel”.

Közölte:

“vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, és ezáltal a nagykövetségünk dolgozóinak sem”. Egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le kedd este, mindkét szurkoló “jelenleg a brit rendőrség vendégszeretetét élvezi”

– fogalmazott. A miniszter kiemelte: a magyar nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit rendőrséggel. A magyar állampolgár, akit letartóztattak, még  nem kért konzuli védelmet – tette hozzá.

Hogy mi történt valójában a Wembley vendégszektorában, arról itt írtunk:

Összecsaptak a magyar szurkolók az angol rendőrökkel az angol-magyar meccsen – videó

Megjegyezte: a nagykövetség és a konzulátus minden segítségét felajánlották.

Brit lapok: “magyar szégyen”, “lúzerek”

“Nem először fordult elő a közelmúltban, hogy magyar huligánok teljes szégyenszemre távoztak egy futballstadionból. Azok, akiknek volt bőr a képén, hogy üssék és rugdossák a biztonsági személyzetet: lúzerek – mindannyian”

– írja a Daily Mail a csakfoci.hu összeállítása szerint.

Szerda reggel több angol nyomtatott sportlap is a balhéval a címlapján jelent meg.

– Daily Express: “Még több szégyen. Ismét zűrzavart okoztak a magyar verőlegények.”
– Mirror: “Magyar szégyen”
– The Guardian: “Botok és kövek” – utal a címlap egyrészt a verekedésre, másrészt pedig az egyenlítő gólt szerző Stonesra (Stick and Stones)

(MTI)