Gyermekorvos

Nincs elég gyermekorvos Debrecenben, át kell szervezni a körzeteket

Ország

Át kell szervezni a debreceni házi gyermekorvosi körzeteket, miután az egyik orvos több mint negyven év után befejezte a munkáját, a rendelkezésre álló fél év alatt viszont senki nem vette meg a praxist – számolt be az ATV.

A gyerekeket ezután is ugyanabba a rendelőbe kell vinni, csak az orvosuk személye változik.

A doktornő több mint 40 évnyi praktizálás után döntött úgy, hogy befejezi a munkáját. Fél éve jelezte ezt a polgármesteri hivatalnak, azóta az önkormányzat működtette a rendelőt. Ez idő alatt kellett volna valakinek megvásárolnia a praxist, de senki nem jelentkezett.

Az önkormányzatnak gondoskodnia kell az ott élő gyerekek további ellátásáról – és egy régi kérését teljesítve az ott dolgozó házi orvosoknak – közöttük javasoljuk szétosztani a körzet lakosságát” – mondta el az ATV Híradójának Marosi-Rácz Julianna, humán főosztályvezető.

A körzetben élő gyerekek és szüleik számára szinte semmi sem változik. A megszűnt praxis után ugyanabba az épületbe és rendelőbe kell járniuk, mint eddig, csak az orvos személye változik. Debrecennek ebben a városrészében az utóbbi időben jelentősen csökkent a gyerekek száma, ez is közrejátszott abban, hogy a praxist nem vásárolta meg senki.