Ezért csúfolták az öngyilkos szabolcsi fiút – megrázó részletek az édesanyától

Ország

Több mint egy napig keresték a vajai Tisza Gábort, aki hétfő reggel tűnt el iskolába menet. A fiút holtan találták meg tegnap délután. Édesanyja már korábban is azt írta, hogy fiát zrikálták az iskolában, és mondott olyat is, hogy inkább a halál, mint hogy oda visszamenjen. A Blikknek adott interjújában azt is elárulta, hogy Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni.

Osztálytársai már akkor rászálltak, majd a pandémiás időszak szinte megváltás volt számára. Az új tanévben aztán folytatódott tovább a piszkálódás, és bár a fiú szólt az osztályfőnöknek, aki el is beszélgetett a kötekedőkkel, ez nem segített.

Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja. Kérdeztük, hogy miért nem szól vissza nekik, erre úgy reagált: nem akarom megbántani őket. Hát ilyen lelke volt a fiamnak

– mesélte a Blikknek az édesanya, aki szeretne a szemébe nézni azoknak, akik bántották a fiát. Úgy érzi, Gábor azért vált a többek céltáblájává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésekre.

A fiú egy fára akasztotta fel magát, nevelőapja talált rá. Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Mindössze három nap telt el a tanévből, amikor meghozta a végzetes döntést.