A Vaterán adták el a Barátok közt cuccait

Ország

A Vaterán licitálhattak a rajongók a Barátok közt ikonikus tárgyaiért. A sorozat utolsó epizódját július 17-én adta le az RTL Klub, a csatona úgy döntött, jótékonysági aukciót is szervez.

A Vaterán értékesítették a 23 éven át futó magyar szappanopera legikonikusabb elemeit, a befolyt összegből az SOS Gyermekfalvakat támogatják.

Negyven relikviára lehetett licitálni az árverésen, ahol Berényi Claudia kávésszettje például 210 ezer forintért, a kávézó cégtáblája 92 ezer forintért, az egyik asztaláról származó lámpa 80 ezer forintért kelt el. A legérdekesebb relikvia talán az a papírgalacsin, ami Magdi anyus végzetes balesetét okozta a lépcsőn, ezért volt, aki 66 ezer forintot ajánlott fel, míg Magdi anyus otthonkájáért 105 ezer forintot fizettek.

Az elmúlt évek során a Vaterán számos, a mostanihoz hasonlóan az üzemeltetők által ellenőrzött, jóváhagyott jótékonysági árverés zajlott már. Az ezeken befolyt több mint 85 millió forintot a Vatera minden esetben teljes egészében a közreműködő alapítványoknak, egyesületeknek juttatta el

– mondta el Szanitter Áron, a Vatera vezetője a Nők Lapja Cafénak.

A Barátok közt ikonikus tárgyaiért összesen közel 2,4 millió forintot fizettek a licitálók, az összeget az SOS Gyermekfalvak kapja.