Eltemették Budapesten Gábor Zsazsát

Ország

A mai napon örök nyugalomra helyezték a legendás, magyar születésű, amerikai filmsztár, Gábor Zsazsa hamvait a Kerepesi úti temetőben. Az öt évvel ezelőtt elhunyt világhírű színésznő végakarata teljesült azzal, hogy végül magyar földben térhetett örök nyugalomra. Gábor Zsazsa özvegye, Frederick for Anhalt herceg a Magyar Hollywood Tanáccsal és a Nemzeti Örökség Intézetével együttműködve szervezte meg a budapesti szertartást.

A herceg már hetekkel ezelőtt megérkezett Budapestre. A temetésre a világjárvány miatt most kerülhetett sor, amelyen Gábor Zsazsa özvegyén kívül Vándor Éva, a színésznő magyar szinkronhangja, Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál igazgatója, Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, volt Los Angeles-i főkonzul és Seszták Miklós országgyűlési képviselő, volt miniszter búcsúztatta a Hollywood legendás magyar díváját.

A szertartáson a magyar filmszakma sok jeles képviselője rótta le tiszteletét a színésznő emléke előtt, aki a 2002-es balesete, majd szívrohama óta szeretett volna visszatérni szülőhazájába. A szertartást délelőtt 10 órakor, a Kerepesi úti temető 41. művészparcellájában tartották.