Bencsik András és Bayer Zsolt

Fideszes lap: Ferenc pápa keresztényellenes

Ország

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – hangzott el a Hír TV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata nevű kormánylap főszerkesztője szájából – szúrta ki a Népszava.

Bencsik, aki egyébként a Békemenetek egyik főszervezője is, azt fájlalja, hogy a pápa a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával nem hajlandó találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal sem. Ennek állítólag az az oka, hogy nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája.

A kormányzati publicista szerint figyelmeztetnie kell a pápát, hogy „Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.

E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak

– tette hozzá Bencsik, majd úgy fogalmazott: imádkozik azért, hogy az „eredeti pápa” (XVI. Benedek), próbálja megvilágosítani ezt a „különös pápatársat” arról, hogy mi az ő felelőssége és kötelessége, mint a keresztény világ vezetőjének.

Ferenc pápa sem Orbánnal, sem Áderral nem óhajt találkozni – diplomáciai feszültség körvonalazódik

A műsorban Bencsik a későbbiek során még megjegyezte, hogy a „Vatikánban kétségbeesetten próbálják ezt az öregembert meggyőzni arról, hogy nem teheti meg egy keresztény országgal, hogy azért alázza és bünteti meg őket, mert keresztények akarnak maradni.”

Ferenc pápa nem először kapja meg a magáét Orbán embereitől, korábban Bayer Zsolt “demens vénembernek” nevezte az egyházvezetőt.