Oltás, vakcina

Müller Cecília: az OGYÉI kiadta az engedélyt a Sinopharm kínai vakcinájára

Ország

Jelentősen nőni fog azok száma, akik fel tudják venni az első, vagy akár a második védőoltásukat – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. A tájékoztatóján az is kiderült, harmincezer embert terveznek beoltatni a jövő héten, tízesével, életkor és a regisztráció sorrendjében.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint most “óriási lépés” történik az oltakozás folyamatában, jelentős mértékben nő azok száma, akik az első vagy a második védőoltást fel tudják venni – most még az idősotthonokban, aztán pedig az otthon élő idősek körében.

A napi járványadatok közül kiemelte,

“látványosan azért nem csökken” a fertőződés Magyarországon, ami azt jelenti, hogy csak a védőoltás jelent kiutat a járványból.

Beszélt a Moderna vakcinájának működéséről, ami egy kis csomagban juttatja a vírus elölt örökítőanyagát a szervezetbe.

Többféle technológiájú vakcina van, úgy tűnik, mindegyik hatásos a koronavírus elleni küzdelemben

– mondta.

Bejelentette:

az OGYÉI pénteken kiadta az engedélyt a Sinopharm kínai vakcinájára.

Reményét fejezte ki, hogy az egészségügyi dolgozók védettek már a koronavírus ellen, így már mindannyiukat be tudják vonni a koronavírus elleni küzdelem utolsó fázisába.

Azt is elmondta,

a halottak napi száma az oltakozások hatására csökkenhet érdemben, biztatta is a háziorvosokat, hogy ösztönözzék betegeiket az oltás felvételére.

 Infostart.hu