Embercsempészet a vád

Ország

A Komáromi Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy egyiptomi állampolgárságú férfi letartóztatásának a meghosszabbítását.

A gyanú szerint a férfi 2020. január 13-án 8 óra 50 percet megelőző időben, Baja térségében, az általa vezetett és tulajdonában lévő autóba felvett négy fő, magát szír állampolgárnak valló, Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyt azzal, hogy őket Ausztriába szállítja. Az elkövető a négy illegális határátlépő férfi szállításával segítséget nyújtott ahhoz, hogy ezek a személyek Magyarország államhatárát a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépjék át.

A férfi által vezetett gépkocsit 2020. január 13-án 08 óra 50 perckor az M1-es autópálya, Győr felé vezető oldalának, 93-as km-szelvényénél egy pihenőhelyen a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták.

A Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványnak helyt adott és 2020. január 15. napján rendelte el a férfi letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy a bizonyítást megnehezítené, valamint büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítására, mert annak törvényes okaiban változás nem következett be.

ugyeszseg.hu