Megszűnik a UPC

Ország

Áprilistól a céget felvásárló Vodafone márkanevén fog futni minden mobil- és vezetékes szolgáltatásuk.

Jövő áprilistól megszűnik a jelenleg a Vodafone Magyarország által használt UPC brand, ezt követően a brit tulajdonú távközlési cég kizárólag a Vodafone márka ernyője alatt értékesíti mobil- és vezetékes szolgáltatásait – írta meg a HWSW.hu.

A vállalat idén nyáron az Európai Unió illetékes szerveinek jóváhagyását követően szerezte meg a UPC Magyarország Kft.-t egy több országot érintő nemzetközi üzlet részeként, vagyis a UPC brand az akvizíciót követően nem egészen egy éven belül eltűnik a magyar piacról.

A UPC nevet egyébként a cég Magyarországon, Romániában és Csehországban használta, Németországban Unitymedia néven futott.

A UPC márka beolvasztásával a szolgáltató által kínált összes vezetékes elérés (VoCaTV telefon, internet, digitális kábeltévé) Vodafone márkanéven lesz elérhető a UPC jelenlegi szolgáltatási körzeteiben.

A jelenlegi UPC Mobil-előfizetők most a határozott idejű szerződésük végéig használhatják jelenlegi formában a szolgáltatást, azután új csomagot fog ajánlani nekik a Vodafone. A UPC márka tehát elég gyorsan, kevesebb mint egy éven belül teljesen el fog tűnni az országból.