A Külügyminisztérium nem segített, nagy bajban van egy kétgyermekes családanya

Ország

Mivel alig volt pénzük megélhetésre a Bács-Kiskun megyei Pálmonostorán, a 34 éves János úgy döntött, Angliában vállal munkát. A férfi eddig gyesen volt a legkisebb, 2 éves gyerekkel, párja, Mónika pedig eladóként dolgozott, havonta alig 70 ezer forintos fizetésért.

A családapa január végén ült repülőre, de a leszállás után nem sokkal, minden előjel nélkül agyvérzést kapott. Majd a kórházban még egyet, aminek következtében az orvosok már csak azt tudták megállapítani, hogy agyhalott lett.

Családja nehéz döntést hozott: Jánost lekapcsolták a lélegeztetőgépről, szerveit pedig donoroknak ajánlották fel. Bár ezzel mentesültek az ápolás milliós nagyságrendű költsége alól,

a hamvasztás 450 ezer forintos díját a család nem tudja előteremteni.

A Külügyminisztérium és a Vöröskereszt nem segített.

A pénzt szerdáig (máig) vagy csütörtökig kell előteremtenie a családnak, különben a férfit a brit állam költségén hamvasztják és temetik el odakint, de ebben az esetben a maradványokat nemigen lehet többé hazaszállítani.

A szeretlekmagyarorszag.hu azt írja, a család bármekkora anyagi segítséget nagy köszönettel fogad azoktól, akik úgy érzik, támogatnák őket. A bankszámlaszám a következő: 51700069 – 15273288 (Balázs Mónika), telefonon pedig a 06 70 668 1007-es számon lehet kapcsolatba lépni Mónikával.