Látványműterem a MODEM-ben

Látványműterem a MODEM-ben

Kultúra

Megkezdődött a munka a MODEM látványműtermében: elsőként a Lehet kortárs a freskó? című pályázat és kiállítás fődíjasa, a hosszú ideje Amerikában élő és alkotó Szegedi-Varga Zsuzsanna dolgozik (május 2. és 12. között) rendhagyó környezetben.

A MODEM új kezdeményezéseként megvalósuló projektben fiatal tehetséges vagy már jelentősebb művészi pályát megjárt alkotók dolgoznak hosszabb-rövidebb ideig, a közönség, az érdeklődők számára is nyitott formában a művészeti központ „műtermében”. Új összefogás révén az itt alkotó művészek a műterem mellett szállást és ellátást is kapnak, utóbbiakat a Hotel Lycium támogatásával.

Szegedi-Varga Zsuzsanna még az ezredforduló körül költözött el Amerikába, s azóta jelentős képzőművészeti életművet hozott létre, melyben nagy szerepet kapnak az organikus formák, a multimediális megoldások és az intermedialitás kérdések. A MODEM Lehet kortárs a freskó? című tárlatának keretében megvalósított, fődíjjal jutalmazott folyamatművében a képi és szöveges tartalmak közti interakciókkal foglalkozott, amely kérdéskör egyébként is érdekli.

A látványműteremben zajló munkáról május 10-én 17 órától prezentációval egybekötött beszélgetés keretében tudhatnak meg többet az érdeklődők. A beszélgetésen Áfra János kérdezi Szegedi-Varga Zsuzsannát debreceni projektjéről, eddigi munkásságáról és az amerikai művészeti élet működéséről. Az eseményen szeretettel várunk mindenkit, a részvétel ingyenes.

A projektet a debreceni önkormányzat és a Hotel Lycium támogatja.